Stark på nytt igen!

Okej, jag har möblerat om lite i mina planer. Så att dom bättre passar in på mig inom rimliga områden :) Sunt tycker jag ändå, jag ser det inte som att jag har gett upp!

Idag har vi varit ute i Båsenberga, jag och min personalgrupp + chef. Mycket mysigt och fräscht ställe måste jag säga, hemtrevligt. Och frukosten och maten sen dah, underbar! :D Som alltid tycker jag att planeringsdagar är för korta, man hinner inte gå igenom allt som man vill. Eller så kanske det är så att vi satt och åt hälften av tiden :P Så kan det ju också vara ;)

Senare bär det av mot Petras kök och hennes tekoppar. En tjejdejt med henne ska ju också planeras in nu när fröken har varit borta på upptäcksresor. Många fina berättelser hoppas jag att hon har på lager :D
Ha en fin och som det ser ut nu, solig tisdag!

/J

LCHF

Low Carb High Fat
Nu kan jag stryka dag nummer 1 på kalendern över LCHF-kosten. :) Har varit och inhandlat mig en helt ny kylskåpsinredning vilket känns bra än så länge. :) Har varit utan kolhydrater och minimalt med socker en hel dag. Låter kanske inte så mycket men det är ett stort steg för mig, jag är stolt! :D Bakade även oopsies idag, vilket är ett annat alternativ för bröd. Smakade speciellt men jag kan helt klart leva med det ett tag :) Och sålänge grönt te är tillåtet kommer jag må bra :)

Dagens kommentar fick jag från en farbror på jobbet imorse. "Grönt te och en banan, vad är det för dumheter?" Han kunde inte alls tänka sig att serveras en sådan frukost. Det stack lite extra i hans ögon. Hah!

Har varit på dejt med Emma också. Lika trevligt att träffa henne varje gång. Och lilla Albin som inte var så liten som sist jag såg honom. :P Han fick även sin försenade dop-present som jag hoppas var uppskattad :)
Imorron är det planeringsdag på jobbet som står på schemat. Hmm, får la se hur den dagen slutar. Om vi kommer fram till något bra :)
Nu; lite sofftid och sedan hopp i säng för att vakna pigg imorgonbitti. Dock får jag sova ensam inatt då älsklingen jobbar natt, saknad är vad han är! <3
/J

Faror i vassen..

.. då väljer jag att gå på land.

Jag skulle behöva ett stort lass med Ben&Jerry!

Att man från ena stunden kan må så dåligt att man är beredd att skjuta sig själv i benet, till att vara upp över öronen glad över att man har en sådan fin karl som man har som stöttar och tröstar. Berg-o-dalbanan har varit snäv! Att man kan äska någon så mycket att det gör ont, den känslan är ganska häftig. Iaf om man är glad förövrigt. Är man däremot ledsen och är kär så det gör ont, då kan den smärtan göra en ännu mer ledsen. Hmm, balansgång det där.

Jag är kvinna, och just nu skulle jag behöva ha ett stort besök av Ben&Jerry eller marabou. Men inte kommer dom på besök inte. Får nöja mig med en hämtpizza tillsammans med älsk i soffan :D Ikväll är det ju även fångarna på fortet, nostalgi! Ah, härligt! Synd bara att den härligheten vara så kort stund. Sex program, ynkligt!

Idag har vi haft ett sjuhelvetes väder tycker jag. Fryser ju ihjäl! Askallt, och det påminner mig om att jag snabbare än blixten måste ner på stan och köpa mig en filt som jag kan gosa ner mig under när kvällarna lider mot soffmys. :) Hösten är på väg mina vänner! :D

Möte på jobbet igår. Och jag måste säga att jag är grymt nöjd över hur jul och nyårsschemat artade sig. Helledig över julhelgen, vilket betyder att jag kommer kunna njuta av julskyltning och julmarknader, julstämning och julpyntande till fullo. Förra året var julstämningen på minus då jag jobbade julaftonskvällen och resten av julhelgen. Då har man ingen ro att bygga på sig en stämning när man ändå inte kan vara med sina nära under storhelgen. Men i år får jag istället jobba nyårshelgen, vilket egentligen inte gör mig något. Men jag blev den lycklige som fick en dagtur på nyårsafton och en kvällstur på nyårsdagen. Mycket nöjd och leende var stort efter mötet! Underbart! Tycker annars att jag haft sån otur, men den har vänt! :)

Nu ska jag krypa upp i Ricks famn och bara mysa och njuta av att jag har honom, denna fina människa! Älska, det ordet räcker inte för att täcka upp det jag känner för honom! <3 :D

Fram med värmeljuseeeen!
/J

Knak, sa det.

Och det var det knäet, smärta! :( Tror ni jag kan utnyttja det och se till att bli bortskämd av han med stort hjärta? :P

Med tanke på att en del av dom fina flickorna söp ner sig med vin och annat onyttigt igår så mår jag faktiskt ganska bra över att inte vara en av det packet idag. :D Uscha! Visserligen börjar ju klockan bli vakna-och-bli-människa-igen-sen men ändå. Vaknade pigg och glad imorse och har dessutom kunnat vara trevlig på jobbet!

Ikväll är det enbart Rick och jag som kommer spendera tid tillsammans. Och ev. ett par tiggande katter. Mat och mys. En flaska rödvin och nästan det bästa av allt, jag får äntligen börja tända ljus på allvar nu! Det är lite kusligt ruggigt ute idag och mörkret skymtar utanför fönstret. Mina kära värmeljus, har saknat er :D
Fin lördag till er! <3 Kramskij!
/J

Tove Styrke..

..hon påbörjar min morgon på ett skönt sätt med sin nya låt. :) Tekoppen och musik i öronen och ett kort inlägg i bloggen. Sköna fredagsmorgon! :D

Dock lär inte den sköna känslan vara så länge till. Snart drar stressen igång och jobbet kommer allt närmre. Ännu en jogghelg står för dörren. Gosh! Två helger på rad är ingen hit kan jag lova. Då alla andra hurrar för att fredagen redan är här kan jag glatt se fram emot nästa fredag ist och ha det som en morot.

Jag har lite svårt att underhålla mina två monster här hemma med. Två tokkeliga katter som går o stryker sig från vardera sida av handen. Haha, sötfrön.

Igårkväll var det kräftbjudning på Storgatan. Mycket trevligt flickor. :) Och mycket gott! Kräftorna har jag saknat :D

Ikväll är det partej hos Felize, för en gångs skull bangar jag. Då kvällen består av jobb och likaså tidigt imorgonbitti. Hoppas att dom röjer en aning för mig med och att ingen skadar sig varken fysiskt eller psykiskt :) Skååål!

Nehej, duschen nästa! Ta hand om varandra!

/J

Shoppingtarmen suger enormt!

Igår bar det ju av till marieberg efter jobbet tillsammans med älsk. Blev lite shopping både i klädväg och Ikeaväg :) Rick fick leka runt på media markt och siba så han är nöjd han med :P

Blev en del shopping idag också, ah! Jag köper allt jag ser nu tydligen :P Måste väl göra sig av med pengarna innan nästa lön dyker upp, haha. Stan gjordes tillsammans med finaste Felize. Frukostfika och ut på staden i regn och rusk. Men trevligt var det :)

Ikväll ska jag tillbringa min tid i Petras residens. Jag, Petra, Fia och en massa kräftor och en del vin :D Vin på en torsdag är tillåtet då man börjar sent imorron och måste sedan jobba hela helgen, grym komma-undan-åsikt :P

Nu ska jag börja styra upp lite myshet här hemma och sedan laga lite mat tills karln min anländer dränkt som en katt här hemma. Sen blire kvalitetstid på hög nivå!

Ha en fin och regnig torsdag! Pusskij!

/J

:)


Det här med relationer...

Föreställ dig hur många relationer du har, och hur många olika sådana också. Precis, jag blev också matt.

Relationer kan vara varma, nära och kärleksfulla medans andra kan vara lite mer ytliga, bekanta och en aning kyliga, kanske tom rent av hatiska. Idag har jag inget att klaga på när det gäller mina relationer till mina nära. Mina nära vänner är dom bästa och karln med stort hjärta är också en fin en. Min familj glider också med inom den kategorin. :)

Men så finns det dom som kommer och sticker lite eldpinnar i ens relationer och lyckas tända eld på några knutar. Och när dom knutarna brinner så har jag upptäckt att man kan bli hemsk, man kan bete sig hemskt och säga hemska saker. Främst för att man bryr sig om sin närstående och för att man hamnar i ett försvar. Usch, jag kan vara hemskt bitter!

Men så är också dom utomstående eldpinnspillarna. Hemska! Jag må överreagera ibland, jag är fullt medveten. Men plocka hellre ner mig på jorden igen och tala mig till rätta då än att sitta och be mig att ge mig. För det tar jag som ett försvar av sabotörerna. Nog om detta.

I slutänden kommer alltid något gott ur det onda. Man inser vilka som är omogna och opålitliga, uppmärksamhetssökande och skadeglädjare. Och sedan vilka som verkligen betyder nåt och som man ska vara rädd om. Det är där en viss ångest kryper på. När man har sagt saker till varandra som kanske inte borde ha slunkit ur en. Men vafaan, som jag säger, kommer det något gott ur det så ska man väl stryka ett streck över det som hänt och göra saker bättre nästa gång. Rörigt.

Idag har varit en ledig dag. Och den har förbrukats på bästa sätt. Veckohandlat så att frysen inte ekar tom längre, dammsugit och torkat golv, bytt gardiner och bakat bullar. Snart ska jag sätta igång med matlagningen. Men jag saknar det utlovade regnet.

Till sist.. P, i novermber. Du, jag i malmö. Häärligt! :D

Sköt om varandra nu.. och var snälla! Livet blir så mycket roligare då! Pusstjing!


/J

Mina små yrväder :)




Livet som katt vore inte helt fel.

Augusti, fredagen den 13:e

Skrockfull? Nejdah, den här dagen kommer bli hur fin som helst. Jag tror mer på att folk vet med sig att det är den 13:e och att det ska föra med sig otur och då i sin tur blir en medveten analysering på små snedsteg som sedan händer under dagen.

Så jag väljer att inte tänka på det, det är ju fredag för gudsskull! Det är ju hur skönt som helst! :D

Nu ska jag dra på mig lite kläder, göra mig anständig och sedan gå in och hoppa på karln för att sedan släpa benen med sig ner på stan. Ska man tom unna sig en lunch ute idag? :)

Sköt er!

/J

Tar även hjärnans celler semester?

För isf har deras semester börjat idag. Iaf hos mig.

Hos andra kan dom kanske ha flygit jorden runt för länge sen utan att räkna med en hemresa. Blir såå trött! Att en person kan dra så mycket energi från en. Denne vinner ingenting på sitt beteende utan jag är bara beredd att skälla peruken av'en.

Imorron är en ledig dag. Och SOM jag har längtat, speciellt efter sovmorgonen. Jag hade kunnat döda för att fått ligga kvar imorse. Men den här dagen slutade där den skulle iaf. I en halvt insutten stol framför en halvtråkig dataskärm. En halvseg tös med ett halvtrögt hjärnkontor. Men vad räknar man med när man så dumt slänger sig i soffan och somnar, vaknar en timme innan Rick går till jobbet för att jobba av sitt sista nattpass för denna vecka. Ska nog egentligen tacka för mig och kasta mig i säng och fortsätta med det jag gjort bäst denna eftermiddag/kväll.

M
en här sitter jag, och funderar över livets bjudningar och mening. Skiftar mellan leenden och uppgivenhet, men slutar ändå med att småskratta lite åt hur livet ter sig. Ibland är man helt osynlig för folk och ibland får man på tok för mycket uppmärksamhet. Kan man välja att vara osynlig om man skulle vilja? Bara för att man vill liksom. Och kan man välja att suga åt sig all uppmärksamhet när man som mest njuter av det? Tyvärr så tror jag inte det.

K
an villigt erkänna att jag är inne i en period då överanalysering av saker inte alls är ovanligt, heller inte deppiga dagar och tycka-lite-synd-om-mig-själv-bara-för-att-ingen-annan-gör-det-dagar.  Ser ett mönster, det brukar inträffa en sådan kort svacka vid denna tid på året. Då semestrarna är slut och då det är ett helt år kvar till nästa. Då hösten snart knackar på dörren och bjuder in sig med sitt mörker. Jag tycker om hösten egentligen, men det är bara början som är lite jobbig. Iaf, hjärnan går på högvarv och jag behöver antingen supa mig huvudlös eller springa ut på en helvetes joggingrunda så jag knappt vet vad jag heter längre. Eller så gör jag som tidigare år. Funderar en stund och sedan släppa det när hösten verkligen är här med höstpromenader, värmeljus och tekvällar som jag så mycket tycker om. Egentligen!

I
morron ska jag ta mig en sväng ner på stan för att njuta av den traditionella K-holmsveckan. Har inte visat mig ute alls denna vecka så det kanske vore en idé att göra ett försök imorron. Plus att Linda kommer till stan för att visa och sälja sina fina egengjorda smycken. Får inte missas! :)

See ya!

/J

Idag är jag bitter mot världen...

.. och världen bitter mot mig med för den delen.

Grå och trist söndag. Mitt känsliga hjärta och min känsliga själ har fått sig en törn dom senaste dagarna. Den har bara småstuckits lite till en början men stack till ganska hårt idag. Jag greppar efter halmstrån just nu, jag är medveten om det. Och istället för att greppa efter fler halmstrån längst med vattenkanten för att försöka ta mig framåt väljer jag istället att ta ett hårdare tag om det halmstrå jag redan håller fast vid och klamrar mig upp på land och ger upp. Jag väljer att fortsätta när mina krafter är tillbaka.

För ovanlighetens skull känner jag mig lite ensam. Dock inte fysiskt, men känslomässigt bortklippt. Det var lite detta jag var rädd för. Att det skulle arta sig åt detta hållet. Meh! Vem är jag och ruska liv i folk och tala om för dom hur jag känner och tycker. Jag lägger det på hatthyllan för ett tag!

Älsk ska snart knata iväg till jobbet efter hans fyra veckors semester. Så har kommit med slutsatsen att det kommer bli ännu mer ensamt när han har gått. :S Drar fram chokladkakan och en kopp te och sätter igång en bra film så ska kvällen nog lösa sig ändå :P Även om det kommer vara kallt i sängen inatt! <3 Saknar mitt hjärta!

Måste tacka mina fina brudar för igår också. Mycket trevligt! Massa goa skratt, ett o annat strömavbrott som släckte ner hela norra delen av staden (som jag vet) och lite spöken i datasystem och högtalarsystem. Haha. :D Ni är guldvärda flickor, ni gör mig glad! <3

/J




Shopping en fredag som denna

Dagen har givit jobb och shopping i stora lass. Det stekheta vädret har iaf anlänt idag kan jag säga, hua! Åka bil utan AC är ingen höjdare.

Men dagens höjdare måste ändå ha varit shoppingtarmens tillfredsställelse. Är speciellt nöjd över skoinhandlingen, vilket jag bjuder på i bilder. Dock med en halvkass kamera.









Nu ska jag våldgästa karln i duschen, sen blir det filmmys! Ha en fin fredagkväll gott folk! Puss!

/J

.Fullknökad dag.

Har man det inte bra när man kommer hem från en dag full av fläng, då man bara kan sätta sig ner och vänta på att maten ska bli klar? Och inte är det vilken mat som helst. Inbakad fläskfilé och potatisgratäng kommer snart inserverat av karln. Han är bra romantisk och fin han! Min <3

Igår var vi på bio, bröderna Karlsson. Mycket sevärd film. Helskön film för att vara en svensk sådan. Tummen upp!

Måndagen har varit en ledig dag, iaf i arbetsväg. Har sett till att bli lite bortskämd med att fixa lite fina färger och trimma topparna på håret idag. Linda är en pärla! Alltid lika nöjd när jag kliver ut från dörren. :) Har även allvarliga funderingar på att slänga ut 4 stycken tusenlappar på att förlänga håret med. Sjuk? Jag? Kanske, men jag är tjej. Och en nöjd tjej är en glad och trevlig tjej ;D Vi får se hur det blir med den saken.

Eftermiddagen har tillbringats på sultans med fint sällskap i form av en Petra. Var faktiskt ett tag sen vi sågs, hade väldigt mycket att prata om. :)

Nu ska sallad hackas upp och myskvällen börja! Mat, karl, OC och tända ljus! Det är måndagkväll! Tjing! :D

/J

Jag vet, en usel människa är jag!

Har mina svackor, urusel uppdatering. Fick det uppkört i ansiktet av Chris i fredags t.o.m. Lite småbersad sådär, på väg ner till Harrys. :)

Semestern är slut och jag har börjat jobba igen, livet har återgått till det normala igen. Och sommaren känns helt plötsligt som att den har tagit slut trots att det fortfarande är massor kvar av den. Regnet har varit efterlängtat och den har varat en stund nu, konstigt nog kan jag inte klaga. Jag tycker att det är skönt att kunna sova på nätterna, skönt att kunna gå ut utan att bli helt dyngsur efter 50 meters promenad. Men det kanske också är därför det känns som att sommaren är på väg förbi. Hit med lite sol igen!

HM-katalogen har trillat ner på hallgolvet och det börjar helt plötsligt klia lite extra i fingrarna :D Det är sådant som kan få mig att längta till hösten, alla mysiga kläder. Jag som ljusoman saknar även att kunna tända värmeljus igen. Men men, vi är snart där. Och till hösten blir det mer jobb för en stund, kommer gå upp på heltid och yey vilken fin lön det kommer ge :)

Dop har avklarats sen sist jag gav ifrån mig ett livstecken. Dop för lille Albin som var så fin och snäll mot präst och föräldrar. Såå söt! :) Rick och jag åkte väl på en liten tabbe som inte hann få hem doppresenten tills dopet. Så han sitter utan en present från oss än så länge. Notering till mig själv; boka in en dejt med Emma då presenten trillat in för en vecka sen!

Kolmården har fått sig ett besök av mig och Rick. Mycket mysigt! Svärfarmor här även hon fått ett besök där fyrhjuling kördes och kossor klappades. Lärdom ifrån den trippen; då det blåser storm och 90-åriga tanter fryser, släng ut tanten i blåsten igen med ett vinglas i handen. Det ska hjälpa :P

X antal tjejkvällar har avnjutits av olika sällskaps slag. Senaste i fredags då Fille med magsår slängde ihop en tacopaj, ett fruktfat och ett vinglas med yoghurt. :)

Gårdagen spenderades på gokart-banan i sällskap av Svåger, Felize, svärfar och Rick. Första gången för min del i ett sådant fordon, men kan inte annat än säga att det var grymt skoj faktiskt :D Lyckad dag måste jag säga!

Dagen som är kommer att se ut som såå.. Slappkläder, hämtning av bil inför imorron och ev ett biobesök till kvällen. Enbart vara med andra ord.

Och imorron bär det av till frissan, och som jag har längtat! Att få ordning på den här kaluffsen igen, det är guld värt! Boka in en fikadejt med Petra ska också hinnas med.

Det var ett haffsigt men en kort och fin uppdatering sen sist. Måste bli bättre!

Sist vill jag bara säga, avgudar karln jag lever med! Han är förjävla bra asså! Inget slår honom.. Rick, you're the best! <3

/J

RSS 2.0