Dagar som passerat..

Julhelgen har ägt rum med mycket trevligheter med släkt och vänner. Har haft en jobbledig julhelg detta år och det har vart superduper skönt att bara få njuta av den varma och mysiga stämningen en jul kan bringa.
'
Själva julaftonen tillbringades hos Ricks mor med tillhörande släkt. Fillans barn levde rövare på godisskålarna och tomten var ett hett talesämne speciellt från tuffe Oliver. Att tomten aldrig är lika poppis när han väl dyker upp som innan..haha!
'
Juldagen mystes hos min egna bullmormor och heela mina knäppa släkt parkerade sig där. Kanon! :) Annandagen blev en halvsnabb visit hos farmor min i all enkelhet. Tre dagars julmat sätter sina spår kan jag säga, har aldrig vart så mätt på hela detta år som gått som jag har vart under denna helg. Men det är nog inte bara jag som känner så! :)
'
Rund och god, det är vad jag är nu! :D
'
Jag börjar längta någe enormt efter denna flytt som äger rum om ett par månader. Tyvärr kommer dessa månader att ta en extrem tid på sig känner jag. Jag vill flytta, nuu!
'
Imorron når vi nummer 19 i ordningen och spänningen växer mer och mer inför början av nästa vecka då allt kommer kännas mer verkligt. Längtar som en tok!
'
Men innan dess ska nyåret avnjutas. Jag kommer ju självfallet jobba nyår då jag slapp julen. Men för min del känns det som det kvittar denna gång, detta år. Kommer ha en fin nyårsafton tillsammans med fina människor ivf. :)
'
Nu dusch, sedan soffmys med min egna finaste! <3 Pusshej!

/J

Den sk. sega och tråkiga söndagen

Nova har firats då hon fyller ett år till. Mysigt med barnkalas och med fikabjudningar. I allt stim fick Fillan och jag ur oss att vi skulle mötas upp över en lunch under morgondagen, då dom vuxna samtalsämnena kanske inte alltid prioriteras bland barn och rörelse.
'
Har flörtat till mig ett laxrecept från Mia som ska provas på lite senare då karln återvänt från innebandyn. Låter riktigt gott, får se om mina fingrar kan göra det lika gott :) Tack Mia!
'
Imorron väntar jobb, jobb OCH möte. Mötet kunde jag skippa då jag inte känner entusiasmen riktigt. Helt ärligt så skulle jag vilja vara julledig helt och hållet nu innan julhelgen :P Men vem vill inte det?
'
Söndagen som är kvar ska som sagt se ut som så; Mat och mys med Rick framför tvn som troligtvis kommer visa femman och Filip och Fredrik. Ska se till att omfamnas av ett par armar med, sen väntar säng och sömn.
'
Ha en fin Söndag mina vänner!
/J

Spåddes som cirkel idag

Efter en vaggande upp-och-ner-dag sitter jag här och ser tillbaka på dagen som vart. Magen kurrar lite och hjärnan funderar om det finns något i matväg.
'
Lite stressig fm men en trevlig lunch hos Rs morbror med resten av släkten. God mat och trevligt sällskap. Väl hemma igen samlades kraftdepån på litegrann sedan begav sig jag hem till mor för lite lördagsmys och robinsonfinal :) Medan karln skulle ut med grabbarna och göra det grabbar är bäst på.
'
Allt som allt, alla fina toppar måste ha sina mörkare dalar emellan sig.
'
Imorron väntar barnkalas hos Felize där en stoor 6åring ska firas. :) Söndag förövrigt brukar vara en ganska seg och tråkig dag för mig.
'
Att man kan älska så starkt samtidigt som man i ren frustration inte vet vad man ska ta sig till, att man kan tänka tills man till slut stänger ut sig själv i ett enda stort moln med händelsetecken. Humör och känslor går inte hand i hand jämt. Dom kan lätt spåra ur till och från. Det är underbart att vara kvinna helt enkelt :P
'
Nu önskar jag er en härlig nattsömn. Jag entrar sängen ensam och hoppas på att få sällskap innan morgonen gör sig synlig. Godnatt! :)
/J

Lättnad!

Den "viktigaste" delen av arbetskamrater är nu underrättade. Vilket är en stooor lättnad för mig, nu slipper jag undvika samtalsämnen och kringgå huvudämnet. Gah! Skönt!
'
Idag är det fredag, och det innebär mys på hög nivå här hemma. Plankstek och finalavsnitt av robinson med min älskade Rick. Och inte nog med det, jag får äntligen sängsällskap till natten, vilket nästan är det mysigaste :D
'
Har tagit en ride på stan i mörkret nu på eftermiddagskvisten i hopp om att finna dom sista klapparna som jag så gärna vill få ur världen. Men lyckades sådär med det, har spanat men inget köpt. Jag sätter nog min egen ribba på tok för högt, jag vill alltid lyckas hundra procent med mina klappar. Vilket kanske inte är genomförbart alla gånger. Jaja, än är det långt till jul :P
'
Humöret har varit svajigt den senaste tiden, men nu är det upp! Jag är glad som en skrattmås och det får inget ändra på. Åtminstone inte för idag iaf ;) Ha en fin fredag alla! Njut av det ni har, det gör jag :)
/J

Livet framför en

Sitter och funderar så det knakar över hur jag som yngre sa att mitt liv skulle se ut efter gymnasietiden. Det enda jag kommer fram till är studier och i sin tur ett välbetalt jobb. När är detta bäst-före-datum för sin pluggkarriär dah? Är det försent?
'
Jag börjar med starka funderingar vilja hoppa på pluggandet och hitta ett jobb som jag kan trivas med. Ett jobb med mindre stress och med en mer mänsklig tacksamhet för det man gör. Jag börjar känna att jag travat i samma hjulspår lite för länge, med tanke på den låga prioritering detta land ger oss som jobbar inom vården.
'
Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag, som alla äldre undersköterskor talat om för mig, att dom jobbat på samma plats i 20, 30 år utan att ens haft en susning om att klättra lite på stegen. Visst, mer personal och högre lön för uskor DÅ kan jag börja fundera på vad meningen med jobbet är.
'
Men som sagt, plugg. Hmm, måste forska vidare i det. Finns ju ett helt hav av alternativ. Men samma sak gällande detta, man lever inte bra som student. Rent ekonomiskt. Mja, släpper det för den här gången.
'
Tittar man ut genom fönstret ser man att snön tätnar och snart är väl det utlovade snökaoset här. Jag som hade massor inplanerat. Jag måste iaf ta mig ut för att i sista minuten posta mina julkort och allra helst ta mig ner på stan och sista minuten handla dom sista klapparna. Men världen utanför tilltalar inte mig :S
'
Min sista semesterdag har anlänt och imorron kör jag en lite mjukstart, en arbetsdag sen är helgen ledig igen :)
/J

Han gör henne hel

Du,
Du fångade mig,
du tog mig i din famn.
Nu är du mitt allt,
och du har mig för evigt.

/J

Det här med hemligheter..

Börjar pirra lite i magen och dra lite i mungiporna. Skulle kanske vara ett bra tillfälle att tala om nu, men omedvetet hålls det som en hemlighet fortfarande.
'
Rätt eller fel? Trodde aldrig att det skulle vara så "svårt" att tala om. Finns en viss risk att sanningen springer ikapp en och att man får ett påstående upptryckt i ansiktet innan man ens hinner komma på vad man själv heter. Som sagt, rätt eller fel? Kan det inte bara vara sagt så att det steget är taget.
'
Julkorten skrivs i full takt här, vissa är skrivna sedan flera flera dagar tillbaka. Men hoppet från bordet till postlådan görs tydligen inte utan min hjälp. :P Julklapparna börjar hamna på sin plats med, lite papper runt dom bara sen är jag snart klar för den stundande dagen :)
'
I nuläget njuter jag av semester och jobbet är en bortglömd kategori i allt julstök för tillfället. Inte mig emot faktiskt. Skönt för både kropp och själ, och ta-hand-om-sig-själv-andan har tagit vid :)
'
Sängen ska nu få sig ett besök, oturligt nog blir det en ensam vistelse då karln tillbringar natten på jobbet. Surt :(
'
Take care!
/J

Den kvinnan kunde..

Beteendevetare, man hör ju bara på titeln. Kanonbra samtal med henne hade jag igår. Hon gjorde mirakel med mina tankar och allt kändes mycket bättre på en gång och jag hade ny energi redan när jag klev ut genom dörren. Nu ligger grovarbetet hos mig, att sträcka på mig och tala om för mig själv att jag gör det bästa jag kan och att jag sköter mitt jobb bra!
'
Ingen kan styra mitt liv utom jag själv, vilket jag egentligen redan visste. Men hon fick mig att vakna och förstå att det verkligen är jag som styr över situationen. Falska anklagelser kommer aldrig längre än ord och skällning. Det som jag har varit nervös för, tidningsrubriker och anmälningar, är sällan sällan aktuella när sådana här grova saker är falska anklagelser. Då finns det inget att ta på.
'
Nu ligger bollen hos mig och nu har jag kontrollen! Så det så!
En chokladask till jul och dagens ros förtjänar min beteendevetare. Hon har givit mig styrkan och glädjen tillbaka! <3
'
Har ikväll och imorron kvar att jobba, sen går jag på en välförtjänt semester i en vecka. Bara julmys, julklappsinhandel, frissabesök, ro om sig själv och bara njuta står på schemat den kommande veckan.
'
Sköt om er! Puss o kram!
/J

Vårdvärlden är grym

Mötet ägde rum idag. Vilket egentligen inte gav något. Jag mår fortfarande likadant som tidigare, jag är kränkt och sårad. Ärrad! Ett möte för envägskommunikation, det var vad det var. Jag kallar det inte möte när en person får rätten att häva ur sig allt skit i stort sett oavbrutet i nästan en timme. Sedan resa på sig och gå.
´
Jag är besviken, att folk kan behandla andra på detta sätt. Jag är besviken på människor! Nu väntar uppföljande möten för min del för att kunna ventilera mina tankar, med en beteendevetare. Och jag hoppas att det kommer att hjälpa mig, både med hur jag mår och hur jag ska gå vidare efter detta. Och jag hoppas att den processen går fort, jag vill vara glad igen.
´
Jag vill ha min karl här, NUUUU! <3

/J

Vill byta ut den tråkiga delen av mitt liv!

Jag vet med mig att jag är väldigt dålig på uppdateringar. Fick det svart på vitt sagt till mig idag tom. :P

Men jag måste villigt erkänna att den här hösten har varit minst sagt turbulent. När man tror att den ena tråkiga saken ska blåsa förbi så byts den bara ut till snäppet kraftigare och jobbigare. Jag pratar främst om arbetsprylar. Visst, jobbet är inte hela livet och inte allt. Men jag kan lova att när man känner obehag, tråkigt humör och oro över att gå till och över att vara på jobbet så tar det över resten av ens liv med.

Man är inte alltid trevlig och rar mot omvärlden trots att dom inte har det minsta med arbetsproblemen att göra. Därav blir allt jobbigt!

Nu, om nåt, är det största och mest sjuka jag har varit med om igång. Välkommen till den bisarraste cirkusen du någonsin varit med om Jessica! Nu vet jag hur det känns att bli anklagad för dom mest sjuka och vidriga sakerna som man kan komma på. Och det omfamnar mitt liv just nu, och hur jag ska lösa det tar hur stor kraft och energi som helst! Jag har blivit sjukt och falskt anklagad för nåt jag inte ens trodde att en person kunde säga. Och nu måste jag försöka lösa det utan att jag ens har ork eller vilja att göra det just nu. Jag ältar, gråter och ältar lite till, medan hat och ilska löser av det hela ibland.

Men det är ju snart jul gott folk, och jag ska för en gångs skull vara ledig i jul och har sett fram emot att få bygga julstämning i kroppen. Men det krävdes bara en sådan här sjuk person för att förstöra den för mig :S

Mitt i allt detta finns också något som jag skulle vilja glädjas åt fullt ut. Men det har inte funnits tankar eller tid till det, och det är jag väldigt ledsen över! Jag vill kunna njuta och glädjas av det som händer och kommer att hända framöver. Men jag får väl vänta med det tills cirkusen har rest vidare :S

Mycket luddigt inlägg, men ni som inkluderas i min omgivning vet vad jag pratar om. Kan inte skriva det mer tydligt pga sekretess och hemligheter. Så ni får nöja er med denna tråkiga gåtformulering. Tack för mig! Jag är fruktansvärt tacksam och glad över att jag har folk runt omkring mig nu som bryr sig och stöttar mig! <3

Ha en fin andra advent folks! :)

/J

RSS 2.0