Sjukast ever!

Precis kommit innanför dörren. Febrig o dan fick jag lämna jobbet och hem o kurera mig i soffan.
Och då menar jag verkligen att jag ska kurera mig, SKA vara frisk imorron igen. Hatar att vara sjuk. Inge kul alls!

Kul fredag, ha en bra sista vardag allesammans! Ipren, varm kopp te och soffan full med kuddar o filtar! Here I come.

Puss! /J

Om och om igen, varför?

Vissa förstår man sig inte på, ibland. Det kanske inte heller är meningen. Eller så bryr man sig för mycket och grubblar och funderar. Suck! Gör man si så duger inte det, gör man så duger inte det heller utan då kommer man med nån undanflykt till varför det inte är en bra idé. Vad ska man göra? När blir denne nöjd?

Jag börjar bli mätt på sånt här. Saker läggs på hög men rensas aldrig. Min hög har jag försökt rensa så gott det går iaf, och det har funkat bra. Tills man kommer till dom delarna av högen där det inte bara hänger på mig längre. Ska dom delarna rensas bort eller fortsätta ligga o skräpa?

*

Jag har dragit på mig nåt virus.. är orkeslös, trött, värker i kroppen och halsont. Då blir man genast lite mer av detta PMS-monster. Lättirriterad och vill inte veta av andra än sig själv och sin sjukdom. Usch, friskna till nu Jessica. Friskna till!

Väderleksrapporten utlovar kyla, isig kyla imorronbitti. Låt mig fundera, förkylning och värkande kropp, tidig uppstigning ur varma sängen och ut i den sibiriska kylan (som den så fint kallas) och promenera bort till jobbet. Morgondagen kommer inte bli den bästa i klanen.. det hör jag det :(

Jag trycker i mig en Ipren och går o lägger mig nu! Godnatt alla!

/J

Jag ska vara en riktig svensk..

.. och klaga på vädret.

Är det sommar, då är det för varmt. Är det höst, så blåser och regnar det för mycket. Vintern brukar oftast vara slaskig och mörk. Enligt svensken, man brukar aldrig vara nöjd med hur det än är trots att man längtar efter motsatsen hela tiden.

Men nu tycker jag iaf att jag har rätt att klaga lite! Vad är detta för skräpväder?! Jag har inte speciellt långt till jobbet men var helt andfådd efter den korta promenaden hem ikväll. Sjukt mycket snö överallt. Sjunker man inte igenom 30 cm snö så halkar man sig framåt, två steg fram o ett bak. Jag personligen tyckte att det kunde räcka med snö nu. Jag saknar asfalt under fötterna. Hårt och stabilt underlag!

Dagen i helhet har varit lugn och skön. Så länge jag varit inomhus. Jag längtar till helgen och dennes bravader och trevligheter. Har även fått ett shoppingrus utan dess like. Ikea! Både kläder och inredningsrus. Men får nog tona ner den lite och sätta hårdare tyglar på mig själv. Skickade ju faktiskt iväg en beställning av kläder igår.. Lidrar förhoppningsvis abstinensen en stund :P

Imorronbitti väntar jobb, hoppas att det inte stormar överdrivet mycket när jag ska ta mig upp ur min varma säng och ut i kylan. Korsar fingrarna!

Nu går kärlekskranka jag och lägger mig! Tjingeling!

/J

Sjukstuga

Har en sjuk karl här hemma.. Vet inte om det lätt blir inbillning eller om det verkligen är så att man känner sig väldigt hängig på en gång. Ingen sjukdom för mig nu tack!

Ska inta soffläge nu, inget mer bloggande för idag. Ledsen! En kort uppdatering blev det. Hörs!

/J

Lediga dagar går alltid fortast.

Jaha, vart tog dagen vägen?

Vaknade imorse och planerna var att knalla ner till träningen, men hoppade det i sista sekunden då insikten flöt in i huvudet på mig att jag måste förbereda för resten av dagen. Med bl.a. städning, inhandling av mat och matlagning på det.

Har haft besök av Fia, som tog en kopp te och snackade lite skit innan maten serverades.
Därefter kom sötaste Emma med nya tillskottet i familjen. Såå grymt söt gosse, och även mor hans. Så kul att träffa henne igen, dröjer allt för lång tid emellan sammanstrålningarna. Känns som att jag alltid har massor att göra när jag väl får träffa henne. Synd! Måste bli bättring på det.

Mellan tekopparna kom moster min och lämpade över en kartong med pärmar, lite skvaller och sedan drog hon vidare mot en skvallerkväll med sina jämnåriga på syjuntan :)

Fick sedan fint besök -än en gång, av Fillan. Mera te, ordbygganden med kexbokstäver och skratt och flams!

Nu väntar jag på karln som snart anländer med nåt ätbart och ett myshumör. Tack alla för denna dag, så trevligt att träffa er alla! Puss till er!

/J

Emelie, min Emma

Emma,

Gumman, vi träffades första gången på jobbet faktiskt. Hörde så mycket konstigt om henne innan jag började, men påståendena och åsikterna visade sig sedan vara fulla med skit. En urgullig tös med snällhet och omtänksamhet som sitt element.

Vi jobbade tillsammans drygt ett och ett halvt år och har haft väldigt roligt både på jobbet och privat. Äntligen en arbetskamrat i min egen ålder. Kom jättebra överens med henne, men sedan omplacerades vi och vi tvingades sära på oss.

Har alltid kul med henne och det finns alltid saker att prata och skratta om. Vi har delat många historier med varandra, roliga och mindre roliga. I dagsläget tas tiden upp av annat och umgängessituationerna blir glesare.

Ibland är det hårt att vara vuxen och samtidigt kunna vattna sin vänskapsmark och prestera på jobb och kärleksplanet.

Emma som person, hon är en störtskön blondin med huvudet på skaft i dom flesta lägena. Har lätt för att uppmuntra och hennes leende smittar av sig. Är Emma glad är alla andra glada. Tillhör den gruppen människor med gigantiskt och varmt hjärta och bryr sig om dom runt om henne. En vän som har 'det'. Man kan inte peka på vad det är men man vet att det är något speciellt och en vän man inte vill vara utan.

Ems, du är en underbar människa! Du saknas ibland! All kärlek till dig! <3

Christel, min Chris

Christel,

En relativt ny uppfinning i vänskapsvärlden. Lärde känna henne strax innan vår pangfest i höstas då vi båda fyllde 23. Träffades, även här, genom en gemensam vän. Hade en tid då vi var oskiljaktiga och tajta, men har sakta avtagit med tiden. Vilket kan tyckas synd! Båda har ett hett och späckat liv som knappt får plats med långa fikadejter längre, som det tidigare fanns tid till.

Vin har varit bland dom största passionerna för oss, eller kanske är fortfarande fast på enskilt håll isåfall. Min vinkalender skulle behöva fyllas på framöver.

Känner ni inte Christel? Rödtotten i gänget, är lika smart som en blondin ibland. Medvetet eller omedvetet finns det inget svar på. Vad hennes naturliga hårfärg är låter vi vara osagt :P Men söt är hon! Gillar att hålla igång och har gärna många bollar i luften. Målinriktad, karltokig och vindrickare. Svär sällan, älskar sina skor och följer 'fint folk kommer alltid sent'. Grubblar ibland lite för mycket men inser det oftast på egen hand mellan tekopparna.

Tistel, vinglasen här hemma ekar och dammar. Snart dags för vinsammanstrålning?
All kärlek till dig! <3

Jenny, min Chenny

Jenny,

Den allra första som välkomnade mig till förorten genom ett vänligt väntande i kyrkbacken som åttaåring. "Du är den nya tjejen som ska börja i vår klass va?" Och så sparkade våran vänskapshistoria igång.

I princip hela skolgången har tillbringats tillsammans. Har lett ungdomsgrupper tillsammans och har på senare år återupptagit kontakten som varit vilande ett tag under gymnasietiden.

Numera tränar vi tillsammans, festar tillsammans, middagar och tjejvinar tillsammans. Hon är sambo med stans skvallermetropol så vill man veta någonting så ligger hon väl till hands. :)

Jenny? Vem är hon? J. Carlsson, min namne fast med knasigare stavning. Hon är en tös som har lätt för skratt, har bland dom skönaste kommentarerna och är en person som man förtjänar respekt från. Människor kan inte bara knalla in och tro att dom är vän med henne utan det krävs en viss tids uppmjuking innan :P Tidiga tvätt-tidernas drottning och Ica Nära-arbetare! En tjej värt att tycka om helt enkelt.

ChennyPenny, gullunge. All kärlek till dig! <3

Sophia, min Fia

Sophia,

En knasboll i högen :) Träffade henne genom en vän och har sedan dess haft en mer eller mindre intensiv vänskap. Alla relationer har sina svackor. Ibland medvetet och ibland mindre medvetet. När dom mindre medvetna stunderna kommer är det bara synd att man inte hinner ses mera än vad man gör. Tiden räcker inte alltid till!

Vi är ett par bondtölpar båda två och lite skit under naglarna och skinn på näsan skadar inte. En dam med svar på tal och står starkt för sina åsikter. Ibland kanske lite för mycket :P Ärligheten prioriteras väl i denna vänskap och vi har inte svårt att tala om vad vi tycker och tänker om/till varandra.

Känner ni inte Fia? Då kan jag säga att visad ärlighet för henne varar längst. Också en kvinna med attityd men ett varmt inre. Tar hand om sina medmänniskor och går lite efter en förvrängning av ordspråket 'behandla andra som du själv vill bli behandlad' fast omvänt. Krånglig förklaring men det är helt enkelt så att hon behandlar andra som dom behandlar henne. Hon visar ingen respekt för folk som inte visar henne respekt. Och tvärtom.

Fialus, måste ta igen tiden som runnit iväg. All kärlek till dig! <3


Felicia, min Fillan

Felicia,

Första gången vi möttes? Jaa, det var en solig sommardag. Blommorna var vackra, solen sken, fåglarna kvittrade och Fillan ville klösa ögonen ur mig! :P Fallet blev inte så även om viljan brann hos henne, i efterhand borde du vara glad för det jag sa till din karl med tanke på att jag försvarade dig och inte stötte på honom :)

Efter en knackig start med jobbiga blickar och nervositet över att nån gång våga kasta den där stenen på fönstret har vi funnit varandra. Ordspråket 'Skenet kan bedra' har givit oss en ny skepnad. Att en sådan dryg och bitchig brud kan vara så inåthelvete härlig, det var för mig ett mirakel!

Vi har dock haft ett lite längre uppehåll i vår vänskap men den lägger jag helt o hållet skulden på nån annan. Hade öronen mina vänt sig inåt istället för att suga in allt som sades hade vi aldrig glidit ifrån varandra. Men nu i efterhand märks det inte ens. Vi har roligt som aldrig förr! :D

Vänskapet har alltid sina prövningar, och dom prövningarna måste vi ha gått över nu. Vi lärde oss mycket om varandra och det var grymt nyttigt! Gammal vänskap rostar aldrig, eller? :)

Och även här, för er som inte känner stans härligaste Felicia.. Hon är lika ättrig och gläffsig som en terrier men har vänlighet och hjärta som Nalle Puh. Hon lyssnar och förstår, hon har samma humor som mig och kan vara lika utmanande och grov. Vi förstår varandra väldigt bra med tanke på tidigare erfarenheter av livet. Henne kan man alltid vända sig till och hon behöver inte alltid svara utan bara lyssna!

"Drygast ever" "Orka" "Yft" "Vad har du på dig?"

Sister, you have a special place in my heart! All kärlek till dig! <3

Petra, min Petra

Petra,

Vid 8årsålder lärde jag känna denna härliga prick! Genom en flytt lagom till andra klassens terminstart, till hålan utanför K-town, fastnade jag ögonblickligen för denna underbara person! :)

 

Genom en total personlighetskemi drogs vi naturligtvis närmare varandra. Sedan dess har vi genomgått massor! Gott som ont, men alltid med ett leende i slutänden. Du har varit min klippa att luta sig emot när vinden blåst lite för mycket samt när solens strålar varit starka. Du har alltid funnits när jag behövt dig och jag är grymt tacksam över att modergestalten min valde att flytta till en "mer barnvänlig miljö". Utan det hade jag förmodligen aldrig träffat dig.

 

Vem minns inte hur vi varit genom skolgången och hur vi varit och är i vuxen ålder? Du och jag har varit ett radarpar utan dess like, säkerligen utan nån motsägning ifrån nån annan själ.

 

Uppkäftighet, tvångssäranden av bänkar, äppelträdsvandalisering, fusk och skolk, byte av busskort, drev lärare till vansinne, dumma kommentarer och svar på tal. Fylletragedier och partyglädje! Och inte minst en massa skratt och glädjetårar!

 

För er som då inte känner Petra kan jag tala om för er att tösen har ett hjärta av guld, har humorn på rätt plats i kroppen, nära till skratt och nästan lika nära till tårar med om det skulle behövas. Som sagt, en klippa i stormen!

 

"Sony Ericson? Nämen vänta, jag känner igen det namnet. Vem är det? Jag vet vem det är va?" ;D

 

Love ya girl! Var alltid den du är.. All kärlek till dig! <3


Ursäkta, vi bygger om!

Får be om ursäkt för avbrottet.. har, som ni tidigare vet, påbörjat min jobbkarriär nu i veckan igen och det har tagit upp en hel del tid.

Men den nya vecka som kommer ser ljus och härlig ut. :) Träningen kommer ta upp en hel del tid då jag ändå har mycket ledighet. Imorron får jag finfrämmande av Emma och hennes ursöta gossebarn. Ska bli fruktansvärt härligt att träffa henne igen, var länge sen. Saknat! <3

Är full av energi, ska dra ändan ur datastolen och ta vara på energin genom städning och plock. Behövs ska ni veta.

Lovade tidigare ut blogg-inlägg om änglarna i mitt liv. Ge mig lite tid så kommer detta smaskiga inom några ögonblick.

/J

Mina vänner är mitt liv!

Under den närmsta tiden kommer jag tillägna mina underbara vänner ett inlägg, var tålmodiga.. ni kommer trilla in på bloggen.

Jag vill med det här få er att förstå att ni är dom bästa och finaste vännerna en levande mänska kan ha! Ni är bäst! Så, enjoy! <3

Latmasken är död!

Idag var jag tillbaka på jobbet igen, som en jojo. Fast dock på en nya avdelning.. Tror att jag kommer kunna trivas där med. Det är bara den här jobbiga början som måste klättras över först.

Måste bara lova mig själv att inte halka ur mina fina rutiner med träningen nu när jobbet dragit igång. Hade ju fått in en så bra rutin på det men kommer troligtvis inte bli lika lätt när man har arbetstider att anpassa sig efter. Nog talat..

Jag njuter grymt mycket av att få komma hem såhär på kvällarna. När harmonin kryper in i kroppen och lugnet känns underbar! Har poppat en skål med popcorn och tänt ljus, känner mig såhär skönt trött och nöjd med min dag, väntar in både pojkvän och paradise hotell nu.

Imorron blir det tidig uppgång och sedan marsch iväg på planeringsdag tillsammans med min nya arbetsgrupp. Spännande :) Night!

/J


Dagen som alltid på något konstigt sätt är återkommande..

Söndag, vilket för många är en dag med bakispizza, mängder med vatten och värktabletter (främst för huvudet)

Måste erkänna att jag tillhör denna kategori mänskor idag. Huvudvärken har gett sig men segheten finns det inga tabletter för. :S Bakispizzan har tagit plats i magen med gott samvete och liggläge kommer snart intas.

Måste tacka bönorna som var med igår för en riktigt lyckad och rolig lördagskväll/natt. Brudar som man inte träffat på ett tag, brudar som alltid är lika roliga att träffa och brudar som är ett nytillskott i gänget. Mycket härligt folk och massor med vin.
I snömådd och stövlettklackar släpade jag med mig ett sällskapsspel i förfest-anda. Ljudnivån var högre än högst stundvis men vi vann iaf :) Tror jag? Hmm, men det är väl rolighetsgraden som är viktigast.

Pajdeg som knappt räckte till botten på formen, blinkande iskuber i vinglasen, grodor i trosorna, silverpennskladd, nagelmålning på fyllan, tomma vinflaskor och boxar.. och en hel del gapskratt och skratt-tårar. En kort sammanfattning av kvällen som var.

Vi beställer en till sådan den 13:e :D/J

Go´dagens mina skönheter!

Är inte detta en bra dag hörni? Iaf om ni frågar mig, är pigg och glad som aldrig förr och knallar runt här med ett stort leende på läpparna :D

Har besökt gymmet tillsammans med flickorna och avslutade våran dejt på hembagarns där frukosten intogs. Nu är jag hemma igen och känner bara hur suget efter kvällen sprudlar i kroppen. Underbart! Köpte ett fyllespel på vägen hem förut som ska tas med hem till Fillan ikväll, stämningshöjande :)

Ett litet tag till av lugnets gåva sen höjs musiken och partyoutfiten, spacklet och klackpjuxen åker på. Yey! Ikväll kör vi hårt bruds!

Har några mindre farthinder på vägen som jag måste komma över först. Nummer ett, vad ska lunchen bestå av? Suck! Trista matlagning.. Nummer två, dom nytvättade kläderna i ikea-påsarna. Dom ska upp på galgar och in i garderoben. Låter kanske som nåt som går fort men kolla in högen med kläder först. Bara synen av den dödar lusten totalt. Mjaja, bara att lägga i nästa växel.

Njut av lördagen nu..

Sup och svälj, trevlig helg! Pusskij!
/J

Hela dagen har kretsat kring morgondagen

Norrköping har fått sig ett besök idag. Av två brudar och en stackars karl som knallat runt ensam och filosoferat. Brudarna i sällskapet hade trevligt och strosade kring bland kläder, smink och smycken.. främst på jakt efter en outfit till morgondagen. Karln fördrev tiden med att hålla i pengarna och plånbok. Tråkigt nog fann vi inga större slag-i-ansiktet-outfits men en hel del tillbehör och accessoarer :) Så jag tror att lördagen kan bli ganska bra trots allt :)

Dessförinnan har schemat, som börjar på gläntan nästa vecka, hittat hem hit. Suttit i drygt en timme och samtalat med chefen om det som komma skall. Tyvärr har inte jag fått vara med och påverka schemat i februari så jag har fått ta dom turer som blivit över och tackat och tagit emot :S

Imorron ska tösera sammanståla hemma hos Fillan över lite mat och vin. Säkert en hel del tjejsnack, musik och annat barnförbjudet prat. :P

Kvällen som är har tillbringats vid tvn och lets dance.. mer spännande än så har det inte varit. Men ack så skönt :)
Har även påbörjat tillpiffningen inför imorron så gott det gått men har helt enkelt kommit fram till slutsatsen att...

Jag blir lack på detta nagellack!

/J

Mina damer och herrar

Kunde inte ana hur stor den sten var som jag burit runt på sen årsskiftet. Kunde inte förstå, förrän idag då det efterlängtade samtalet dök upp. Såå skönt nu när den har släppt! Allt som kännts så jobbigt och segt är nu över, för en stund.

På måndag börjar jag få tillbaka tids- och dagsuppfattningen. Då får jag börjar sysselsätta mig igen. Jobb jobb jobb! Imorron hämtar jag schemat och korsar fingrarna för att jag får ett lidligt schema dom första veckorna då jag själv inte har fått påverka. Aah! Norrgläntan, I´m back! :D

Idag har jag, förutom fått det lyckliga samtalet, tränat vid gryningstid. Vilket har blivit min nya grej, väldigt skönt att starta dagen med att röra på kroppen istället för att ligga o sova bort halva dagen. Dock är ju det också skönt men :P Vi släpper det. Sen hem och ätit frulle och sedan ner på stan för en sammanstrålning med Felicia på fiket. :)

Imorron rör vi våra lurviga ner till norrköping för lite shopping och mys. Härligt!

Puss påer! <3 /J

Marsch i säng!

Imorronbitti väntar träning. Äntligen har motivationen till att börja träna igen kommit tillbaka :) Nu ska jag bli snygg, välsvarvad och grymt het :P Beach 2010 here I come!

Känns som att jag har tusen saker att göra, men kommer inte på en enda just nu. Vilken konstig känsla. Nu när pluggandet gick i kras så har jag ju all tid i världen till hela min att-göra-lista. Måste bara gräva fram den ur hjärnans mörka hålor först.

Nu när nagellacket torkat är det dags att värma vetekudden och krypa ner i sängen! Sweet dreams.

Kyss o kläm! /J

Vissa saker kan man helt enkelt inte styra över.

Ibland tror jag att andra styr mer över mitt liv än vad jag själv gör.. Skumt. Ett kontrollfreak som jag? Jag som alltid ser till att ha kontrollen över det mesta. Men inte nu..

Maktlöshet måste vara bland dom mest hemska känslorna.. kan iaf jag tycka. När man tappar kontrollen, då tappar man makten. Makten över sitt eget liv. Kontrollen är nåt som tillhör kvinnans livsstil. Gah!

Ingen kan väl styra över en annan människa, eller?

Är man duktig och smart om man klarar av att manipulera en person utan att det märks utåt? Ska man klappa denne på axeln och säga 'bra jobbat'? Eller är det en skamlig talang man besitter? Mitt svar tillhör nog det sistnämnda. Jag tycker att man är ynklig om man ens tar till manipulation. Vem ger någon den rätten? Vad driver en människa till det? Att manipulera någon.. Varför?

En annan hemsk ovana som tillhör samma grupp, manipulationens grupp, det är lögnerna. Lögner som sårar och som river upp djupa sår.

Någon som fastnar i klorna på en lögnare kanske inte alltid märker vad som håller på att hända. Denne kanske inte förstår hur sårad man, tids nog, kommer bli. Är man blind om man faller för lögner? Är man blåst när man tror gott om folk runt omkring sig?

Jag tycker inte det. Men ändå kan jag känna mig så grymt dum nu när jag fått klarhet i vad som egentligen var sanningen. Bör man kallas för vän fortfarande om man ljuger? Vad tjänar man på att kasta lögner omkring sig? Märker man själv att man ljuger, är det ett frivilligt val man gör? Att ljuga en vän rakt upp i ansiktet utan att ens må dåligt över det.

Vart tar man vänskapen efter en lögn? Kan man ta sig vidare eller borde man släppa och gå vidare?

Kalla mig blåögd, men jag litar på mina nära o kära. Jag må ha svårt att släppa folk inpå livet helt o hållet men det tycker inte jag är något dåligt. Dom som kommer mig inpå skinnet, dom ska ta det som något bra. Det tyder på att jag litar på dom. Sviker man det så gör man ett stort misstag. Men det som är ett ännu större misstag det är att inte kunna erkänna att man gjort fel. Sträck på dig och var ärlig, det tjänar du på i längden. Människor har brister. Jag förlåter hellre ett misstag än en permanent lögn!

Dagen som varit

Har hunnit med en hel del om jag får säga det själv. Plus att vädret varit underbart! Lustar till att vara kreativ och impulsiv växer med solskenet.

Ringt akassan och fått ett fint avslag på mina planer att plugga.. tyvärr. Vad ska jag nu underhålla mig med i vår? Aja, på´t igen till hösten!
Ringt min härliga frisör, dags att göra nånting åt det här håret nu! Längtar! :)
Knallade sedan ner till gymmet och förnyade mitt gymkort och körde en lång och skön träningsvända tillsammans med Petra. Sedan hem igen för lunch och städning.

Fick sedan finbesök av Fia, vilket var himla trevligt. Var länge sen vi träffades på tu man hand och snackade lite framtid och livet-snack. :P

Sitter på väntbänken nu. Fillan på ingång och ännu en te-dejt med fint sällskap! Kanonhärlig dag! Kan leva med att ha det så här:) Utan nåt större tjat! :) Trivs bra just nu!

Nej, får bjuda på ett roligare inlägg senare. Nu, tevattenkokning! Pusshej!

/J

Tapetseringen av hallen är färdig! :)

Några före bilder på vår fula teracotta-tapet.Och efter ett fint arbete av oss så.....blev det såhär fint :)
Så grymt nöjd! Tack så mycket svärmor för en jättefin julklapp. :)

_____________________________________________________________

Namn: Jessica Elisabeth Karlsson

Kallas för: Kärt barn har många namn, i mitt fall är smeknamnen oftast inte så söta (men roliga) när dom kommer ifrån vännerna men urgulliga ifrån R. :)

Stjärntecken: Våg

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Piercingar: Endast i öronen, en handfull mängd.

Tatueringar: Japp!

Längd: 1,62

Skostorlek: 37-38 beroende på skor.

Hårfärg: Förtillfället blond.

Fräknar: Nope

Motto: Gräset är alltid grönast där man står, bara man vattnar det.

Kär? Mycket! :)

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ibland önskar jag mig bort till varmare breddgrader, eller till en större stad där det händer lite mer än här.

Tycker du att du är attraktiv? Ja

Dricker du? Ibland, oftast vin

Röker du? Kan hända i samband med brukandet av vin.

Vilket schampo använder du? Niveas Volume Sensation

Vilken parfym använder du? Gucci och Lacoste

Vad är du rädd för? Spindlar, ormar och höjder.

Gillar du att tvätta? Kan jag inte påstå men ont nödvändigt.

Gillar du berg- och dalbanor? Älskar!

 

Senaste…

Filmen du hyrde? Minns inte..

Filmen du köpte? Män som hatar kvinnor

Låten du hörde: Chris Brown - Girlfriend

Låten du laddade ner? Hmm?

Personen du ringde? Petra

Personen som ringde dig? Mamma

TV-program du såg? Paradise Hotel :P

Person du tänkte på? Rickard!

 

Favorit…

Låt: Keith Urban - Somebody like you.

Sak att göra: Umgås med vänner och pojkvän. Ha kul!

Sport: Hm, fotboll?

Dryck: Te, vatten och vin

Kläder: Tunika och klänning

Film: Hur man blir av med en kille på tio dagar..

Serie: Vänner, 2 ½ män.

 

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Självklart!

Gråtit över en flicka? Av vilken orsak?

Ljugit för någon? Det har väl alla..

Varit i slagsmål? Nej inte direkt

Träffat någon från internet IRL? Javisst. Vem gör inte det idag?

 

Antal…

Gånger du varit kär? Ett antal gånger, men är kärare än någonsin nu.

Gånger ditt hjärta brustit? En gång, och då var det riktigt illa.

Hjärtan brustet på grund av dig? Tänker inte hänga ut nån, men det har hänt. Sorry!

Tjejer du kysst? Tappat räkningen.

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Tre

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Haha, säkert många gånger men inte specifikt just "mitt" namn.

 

Senaste…

Boken du läste? "När ingen annan ser"

Personen du fick e-mail av? Min kära moster

Personen du fick brev av? Brev? Det var länge sen, minns inte

Personen du fick sms av? Christel

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Hela?

Saken du köpte? Nya möbler till hallen

Vad har du gjort idag? Hämtat arbetsgivarintyg, besökt ams, kopierat papper som sedan skulle skickas iväg via brev. Städat köksskåp och rensat hallen från alla möbler och liknande inför morgondagens omtapetsering :)

Brukar du svära mycket? När jag blir arg såå.. annars har jag nog ett vårdat språk.

När stiger du upp på morgonen? Imorse, vid halv tio.

Vad har du på dig? Mys-tshirt

Vad ska du göra ikväll? Inte så mycket kvar av kvällen så ska hoppa i säng snart.

Vad är du allergisk mot? Lögnare

Var har du ont? Ingenstans

Använder du hårspray? Ibland

Kan du stå på händer? Haha, kan jag säkert. Men troligtvis inte så vackert :P

Håkan Hellström eller The Ark? Pest eller kolera?

Salt eller socker? Socker! Socker är beroendeframkallande tyvärr.

Gillar du ketchup? Till rätt maträtt såå..

Är du glad nu? Japp :D

Var du glad igår? Javisst

Vad dansar du till? Allt om jag är på rätt humör!

Stockholm är… ? För mig, Sveriges huvudstad och stad med flest stressade människor.

Göteborg är… ? En helgó, fin stad.

Kan du sjunga? Alla kan väl sjunga? Fast olika bra va? Ärligt, njae.. medelmåtta

Spaghetti eller makaroner? Spaghetti

Land du vill besöka? USA


Det år som varit.. 2009

Vänner och kärlek

År 2009 har varit ett händelserikt och turbulent år. Både på gott och ont. Jag har både funnit nya vänner och glidit ifrån andra. Jag har lärt mig mycket av vad som är viktigt att tänka på när man ska vårda och ta hand om en vänskap och vilka man helt enkelt inte kan vårda till en läkning längre utan att det bara har varit bättre att släppa. En sak är säker.. dom vänner som jag har haft och har vid min sida, dom betyder enormt mycket för mig.
Jag har lärt mig att vänskapens vikt är tyngre än jag tidigare trott, att man egentligen inte förstått vad man har förrän vänskapen är påväg bort.

Jag har varit nära att mista viktiga personer i mitt liv men har lärt mig hur både jag själv och andra funkar i vissa situationer. På så sätt har saker kunnats repareras. Och jag är glad över den kunskapen och erfarenheten. För idag är jag mycket gladare över att jag har så fina vänner som jag har och jag är väldigt tacksam över dom som står mig nära.

Kärleken har nästan bara gjort mig gott. Jag och R har vuxit med varandra och jag känner starkare och starkare för varje dag att detta är något riktigt fint. Något riktigt bra och något som kommer att bli något riktigt, riktigt stort en dag. Han är så fin och underbar, så älskvärd och så lojal. Har aldrig mött en människa som gjort så stora underverk med mitt liv och med mitt ännu läkande hjärta. Han har fått mig att inse att kärleken är så mycket mer än det jag tidigare upplevt. Han ger mig den tron på framtiden som jag alltid velat känna, en trygg tro på framtiden.

Jobb

Bytte arbetsplats till ett rent demensboende. Har lärt mig massor om hur demensen fungerar och vad den gör med människan. Har fått en mycket större erfarenhet om människors beteende och hur man gör livet lättare för en sjuk person. Jag har träffat underbara människor på denna arbetsplats. Folk som lärt mig så mycket och som jag är så tacksam över att ha fått jobba med. Helt underbar arbetsgrupp och ett grymt lärorikt område. Man kan aldrig bli fullärd inom demensvården men jag tar med mig en STOR dos erfarenhet och kunskap från detta års arbete.

Tyvärr har jag också hunnit bli varslad från det jobb som jag stortrivts med. "Pga arbetsbrist" som det så fint heter. Eller rättare sagt pga att pengar inte finns att ha kvar oss längre. Sorgligt men sant.
Men jag tar nya tag mot nya mål.

Resor

Mellan allt arbetande har jag hunnit med en hel del nöjestripper. Både tillsammans med kärleken och med vänner. I maj for jag och R iväg till Milano på en weekend, en fotbollsweekend. Fick se både Zlatans Inter och den fina staden Milano. Älskade den resan. Fin miljö, fint sällskap, god mat och grymt kul att komma iväg och bara slappna av. Milano får helt klart räkna med ett återbesök.

I juli sedan erbjöds det en Bulgarien-resa till Sunny beach tillsammans med Petra. Också himla kul, och inte minst sköönt att sola, bada och ta det lugnt. Ta det lugnt i Sunny beach kanske ni tänker? Mjaa, på dagarna iaf. Då solen och värmen gjorde en dåsig och slö. Kvällarna tillbringades på shoppinggator, i barer med diverse drinkar och underhållning. :)

I november var P!nk-konserten i Globen, Stockholm höjdpunkten. Även där tillsammans med R. Fruktansvärt bra konsert. Och en sådan härlig person P!nk verkar vara. Är supernöjd med både konserten och hotellrummet på Globen hotell. Avkopplande även detta och underbart med ännu mer kvalitetstid tillsammans med kärleken. :)

Om mig

Som jag tidigare var inne och snuddade på så har jag växt någe enormt som person. Har lärt mig av både jobb, vänner och problemlösning. Är en lugnare och mognare person i problem och beskymmer än vad jag har varit tidigare. Stänger inte ute eller sluter mig inte längre så fort problem dyker upp utan löser dom ist.

Har blivit chockad över vad personer i min närhet är kapabel till att göra och folk har verkligen förvånat mig. Men som i mycket annat har jag dragit lärdom av det. Lärdom och en annan slags förståelse.

Jag har blivit bättre på att ta vara på mig själv och ta för mig mera. Talar mera för mig och visar vem jag är och vad jag kan åstakomma och tillföra. Har fått snäppet bättre självförtroende och mognat i många områden. Är stolt över mig själv och allt jag lärt mig under år 2009!

Mina mål för år 2010

Redan till årsskiftet detta år fick jag börja ta tag i mitt liv och börja förändra det med tanke på varslingen. Studier står på schemat och att börja ta hand om mig själv mer. Ska våga säga nej mera och ska tillåta mig själv att bara vara och bry mig om mig själv. Mår man inte bra själv kan man heller inte vara glad och hjälpsam mot andra.

Mitt mål för detta år är också att ta livet till en annan nivå, ett nytt steg i livet. Vad det innebär får både jag själv och ni se tids nog. Jag känner att livet måste ta en ny avtagsväg och jag måste stilla mitt rastlösa inre med nya utmaningar. Vissa mål känner jag till själv, andra får komma när det kommer och då får även ni veta. Allt jag säger just nu är att jag känner mig tillfreds med planerna och förväntingarna jag har på mig själv och livet i helhet. Och jag ska faan se till att jag lyckas!

Med detta sagt tackar jag för mig för den här gången.. :) Nu startar ett nytt år med nya mål och möjligheter. Hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som jag :D

Pusstjing! /J

Gnuggar geniknölarna

Trodde inte att jag skulle bli tvungen att sitta här och skriva om alltihop.. men nu sitter jag här, och får göra det bästa av det.

Tänker och funderar så hjärnhalvorna värker. Hur ska jag kunna sälja mig själv på bästa sätt? Vad vill folk ha och vad är dom ute efter? Jag kommer bara fram till att jag inte behöver leka Einstein för att egentligen få det att låta bra. Tänker inte gå till överdrift och jag tänker inte ljuga (såklart) Dom får ta mig som jag är, duger det inte så är det inte mig dom vill ha.

Det jag svamlar om är mitt cv. Det cv:t jag ska kasta runt till alla som jag tror mig vilja jobba hos. Jag har bara hunnit vara arbetslös ett par dagar men känns som att detta inte kommer vara en bra livsstil för mig. Så lika bra att lägga på ett kol och göra reklam om mig själv. Petig och pedant som jag är, hur ska jag få ihop det så att jag är nöjd med det? Fortsätta gnugga helt enkelt...

Dagen har gått i tekoppens spår.. Mycket te har det hovats idag. Tillsammans med den mest underbara Fillan. Vi hann tom kasta ihop en tacopaj mellan skratt o snack :) Tacksam för dagens tjejigheter!

Sedan kom modergestalt med bröderna och fikade och spelade lite spel med oss.. Kan ni gissa vem som vann? :P

Med värme och kärlek i själen återgår jag till mitt skrivande.. och hoppas på att kunna tala om för er att jag är med jobb igen. Hoppas verkligen att jag får göra det..

Snart.

/J

Lördag idag asså?

Med tanke på att festandet ägde rum på nyår så känns det inte som att en lördag passar in idag. Lördagar brukar ju tillhöra alkoholbrukandet och genemskapen med vännerna.. Men det hände ju i förrgår (!?)

Lördag är nu, efter en aning förnekelse, inprintat i huvudet och planerna börjar klarna angående den kväll som komma skall. Får finbesök av Felicia och Henric som ska göra oss sällskap under filmvisning och sällskapsvinande. Ska bli mycket trevligt. Kul att få träffa Fillan med tanke på att vi fick fira nyår på olika håll.

Under den delen av lördagen som redan varit dah..
På förmiddagen var vi ner på stan en sväng för att välja tapeter till hallen våran. Äntligen! Äntligen ska vi få hallen tillpiffad. Tack vare svärmor. Så i veckan står vår nya fräscha hall färdig med nya tapeter, nya speglar, byrå, hatthylla och skohylla.

Sultans har även fått sig ett efterlängtat besök. I form av en Christel och Jessica-dejt. :)

Ha en underbar lördag (!) alla härliga! <3

/J

Så det är nytt år nu alltså?

2010!

Känns inte som det, känns som en vanlig bakfylla med alla dess tillbehör.

Gårdagen var dock väldigt lyckad. Hade grymt trevligt och var lagom berusad på både kärlek och dryck. Nyårsaftonen började med mat med fint folk, mycket gott :) Sedan sällskapsspel med laguppdelning, brudar mot karlar. Tyvärr förlorade vi tjejer men med tanke på att lagen var uppdelade 3 mot 6 så tycker jag att vi töser gjorde bra ifrån oss.. Sedan flödade vinet och folket in.

Alla skötte sig om man bortser från min heliga kalender som blev en aning nerklottrad. :( Borde man städa undan sina saker inför fester för att få ha sakerna välbehållna? Hmm..

Tolvslaget firades in lugnt och trevligt. Och alla rörde sig senare sakta hemåt.. Får tacka alla underbara för gårdagens trevligheter. Jag är mycket nöjd!

Nu ska jag avsluta min vin-bakfylla med att hoppa ner i soffan och lägga mig. Imorron är jag redo att bete mig som en normal person igen. Vatten och sömn! Sedan kan det nya året ta fart på riktigt :)

/J

RSS 2.0