Fint väder :)

Efter en kall vinter kommer en varm sommar sägs det väl? Hoppas att det slår in, för visst har det varit en kall vinter med allt vad det innebär.

Längtar riktigt mycket efter sommaren och solen just nu. Och att slippa pälsa på sig hela garderoben innan man ska ut. Klänningar, tunikor, strumpbyxor, linnebyxor och ballerinas. Åååhh.. längtar!

Och apropå sommaren, jag är så grymt sugen på P!NK-konserten i gbg. Men är desto svårare att styra upp. Tyvärr! Vi får la se vart planerna för en.

För ovanlighetens skull så jobbar jag idag när det är fint väder. Får alltid skåda solens strålar från ett fönster, men men :P Innan dess ska jag hinna med matlagningen och tvätten. Tjupp tjupp!

Ha en fin onsdag älsklingar! <3

/J


London, nu kommer vii!

Bokat och klart. Nu är det bestämt, i juni drar flickorna och jag till London över en nöjesweekend. Ska bli grymt kul att komma bort lite och dessutom få upptäcka London! Längtar!
Har länge velat dra iväg dit och se allt detta som måste ses, och det är mycket! :) Aaaaah! :D

Idag har vart en ledig dag, så alla nödvändigheter har uträttats. Eller nja, jag ljuger. Men dom mest nödvändiga iaf. Finns inte tid till allt! Åh!

Kvällen har dock spenderats med mr. temugg och Fille. Mycket snack i vanlig ordning :) Slängt ett getöga på skidskyttet också, där det inte gick så långt som till pallen men en godkänd insats av svenska damerna.

Resten av veckan består av jobb, fredag sexparty :D Och lördag ska ev. styras ut till mormor för en träff med kusinen från malmö och kusinbarnet som är såå söt så fingrarna krullar ihop sig :P

Nu; dusch och soffmys med hjärtat och skräckfilm. Mycket närhet :D

Be good! Pusshej!

/J


Tom i huvet..

Idag har jag inte mycket att säga. Är väldigt lättad över att helgen är förbi och att en ny vecka snart anländer. Jobb hela helgen och supertrött är jag.

Imorron jobb igen såklart, men kvällen ser desto roligare ut. Ska träffa mina fina flickor och planera vår ev. weekendresa i sommar :) Ser verkligen fram emot vad som kommer sägas och bestämmas. Saknar dom med! <3

Är ganska tom i huvudet, glad över vissa saker och mer less och trött på andra. Kluvet.

Sängen får bli min vän för kvällen! Aaah, sömn!

Pusstjing alla snyggingar! /J



Gammal kärlek kanske rostar mest!

(del 2)

När en tonårstjej söker kärlek hos en mycket äldre karl kan det bero på saknaden efter en manlig gestalt eller ett tecken på att man antingen tror att man är cool eller att man försöker mogna och bli vuxen snabbare än vad man kanske har gjort hittills.

Den kärleken kan vara som en dröm till en början. Hon känner sig älskad för den hon är trots hennes ringa ålder och hon blir behandlad som en prinsessa. En prinsessa som inget annat kan göra än att njuta av tillvaron och stänga allt annat ute. Kanske t.o.m stänga ute hennes egna vänner då hon är i sin egen rosa värld.

När den tiden tar slut och allt inte riktigt är lika rosa längre kommer under-sängen-monstrerna. Hon börjar vädra dåliga vibbar och svinighet. Hon blir gång på gång sårad trots att hon samtidigt totalnekar till dom misstankar som dykt upp i hennes egna huvud om den hon håller kär.

Hon börjar sakta men säkert bli bortprioriterad och blir lämnad ensam hemma när andra, roligare saker dyker upp. Hon blir lite av ett andrahandsval. Som den naiva tös som hon är blundar hon för alla nattliga frånvarotillfällen och dom tillfällen tonårskärleken kommer indrullandes som först på morgonkvisten. Dagen efter kommer ju allting vara frid och fröjd igen så varför bråka?

Tids nog blir hon inte ens presenterad som flickvän för hans vänner och bekanta. Hon är inte ens värd att titta åt. Hon ska alltid finnas när han vill men det ska helst vara hemligt för omvärlden. Det övergår till ett misstänkt dubbelspel. Dom nattliga frånvarotillfällena blir allt tätare och oftare och dåliga undanflykter och lögner börjar köa efter varandra. Men samma sak där, hon är naiv och blundar och förlåter allt han gjort.

Somrarna kom, år efter år, och hon stod med en näsduk i handen och vinkade av honom då han "släpptes" iväg på betmarken. Singellivet på sommaren var en viktig del i hans liv. Inte ens då fattade hon, hon fattade inte att hon kanske skulle ta sitt pick o pack och vandra vidare i livet. Nej, när hösten kom då kommer han med famnen öppen och med dom gulliga förlåtelserna. Och den blyga, osäkra och blott så kära tösen välkomnar honom in än en gång. Han vet ju redan vart han ska sova.

Allt börjar om igen, dagliga bråk och en ständig ensamhet då han bara försvann efter deras duster. Hon börjar ta upp kontakten med sina vänner igen och börjar prata av sig. Då, när hon genast hade ett bollplank att bolla med, då kunde hon banka in i huvudet att detta inte alls var ett vanligt kärleksliv eller relation.

Men med tanke på att hon fortfarande var sårbar och osäker på sig själv, stannar hon en stund till. Hon börjar bolla minnen från tiden då det var bra med nutidens dåliga men kommer av någon konstig anledning bara fram till att hon ska stanna. "Det blir säkert bättre".

Den dagen bomben släpptes och skilda vägar trädde i kraft, då kom självständigheten och säkerheten. Hon började tro på sig själv mer och hade inte längre någon att "ta hänsyn till" eller bli förbjuden av att göra olika saker.

Den starka, första, kärleken fick ett slut. Hon vill kanske inte kalla den relationen för manlig manipulation eller maktmissbruk men något som var bra blev så fel. Allt skulle egentligen ha avslutads mycket tidigare. Men det tas som en lärdom, både i flickväns-synvinkel och en lärdom av hur människor kan vara i en svindräkt.

Idag hyser hon inte mycket hat längre. Idag är hon den mogna och vuxna som hon kanske trodde att hon var då. Och idag är han som vilken människa som helst. Som en granne man inte pratar med, som en buss-chaffis som man träffar dom få gånger man åker buss. Som vilken person som helst.

Lärdom; Javisst, kärleken är blind. Men om den aldrig rostar? Lägger nog in ett motargument på det. Vissa är nog hellre menade som vänner än som partners!

Jag är inte död... jag är härdad!

(del 1)

Alkohol, det som för många brukas i sällskap av fint folk, nära och kära. Det som för andra används vid hög musik och glada skratt och rop. Eller kanske ett glas till maten eller över en tjejkväll och liknande. Oftast i lagom stora doser och med lagom stora mellanrum.

För andra är detta inte alltid så självklart. Det kommer att kallas för en sjukdom, det blir ett beroende och ett evigt hymlande och nekande. För dom nära och kära i dennes närhet, det är dom som oftast får ta den största smällen. Dom nära får i sin tur "skydda" (!) sin kära genom lögner mot omvärlden.

Ur ett barns ögonen tror man att mamma eller pappa är sjuk då dom hittas liggande på golvet utslagna och kanske med en flaska brevid sig. Barn förstår inte, det blir en enda stor förvirring och rädsla över att kanske se sin förälder sluta andas. Ska ett barn behöva hitta gömda flaskor och burkar överallt i sitt eget hem under tiden dom leker som bäst? Allra helst i sitt eget lekrum.

När barnet sedan växer upp och blir lite äldre, och som under sin uppväxt fått "lära sig" att det beteende föräldern har är "normalt", övergår tankarna till varför kompisarnas föräldrar inte ligger på hallgolvet och sover eller i soffan med halva kroppen utanför. Funderingarna och frågorna blir bara större och fler. När nyfikenheten blivit tillräckligt stor återstår det bara att fråga, fråga sin egen förälder.

Där kommer slagen., då man blir ifrågasatt i sitt beteende och behov och inte kan svara på barnets fråga utan att bli uthängd. Där orden tar slut där tar nävarna vid. Där växer nästa rädsla upp i barnets huvud. Och tankar som ifrågasätter kärleken mellan föräldern och barnet.

Livet blir helt plötsligt väldigt knepigt att leva. Det blir helt plötsligt inte lika enkelt. Man ljuger för sina vänner och vill inte alls vistas hemma i sällskap med tanken gnagandes i bakhuvet att man kanske blir bortgjord. Självklart hinner detta hända ett flertal gånger innan man inser att man inte kan bjuda hem vänner och bekanta.

Man flyr hemmet och sover hos andra, man vill inte veta av livet hemma trots att man automatiskt skänker en tanke till sina andra familjemedlemmar där hemma som måste uthärda helvetet mellan fyra väggar. Man börjar hysa ett hat mot missbrukarn som ska föreställa ens förälder. Man hamnar i en tonårstrots utan dess like och kan inte hålla tyst då man blir illa behandlad och efter kaxiga kommentarer kommer slagen tillbaka som ett brev på posten. Allt blir ett gigantiskt dilemma.

När ens 18-årsdag blir totalförstörd och ens egen student blir stundvis pinsam.. när folk runt omkring börjar fatta hur läget ligger till och kommentarer kommer smygande, Då (om inte t.o.m ännu tidigare) börjar man tänka till. Ska livet se ut såhär? Har verkligen alla det såhär om dagarna?

En skilsmässa blir en befrielse. Ögonen öppnas för en annan värld och livet börjar om på ny kula. Man känner frihet! Och glädje!

Min stora fråga är ständig; måste man älska någon som har givit fula avtryck i ens liv bara för att denne är ens förälder? Måste man alltid älska sina föräldrar?

Värt att skänka en tanke på...


Kan man hjälpa att man längtar bort nån gång? :)

Sitter i mina tankar och fantiserar mig bort till andra platser, andra platser som till största del är raka motsatsen till den vi befinner oss i just nu.

En promenad i värme och sol.. bland fina vyer och shoppinggator som sträcker sig från centrumdelarna av staden och ner mot stranden. Människor som spelar beachvolleyboll och skratten från havets alla sysselsättningar. Promenaden som genomförs undertiden solen går ner och himlen blir så vackert färggrann. En promenad som naturligtvis är tillsammans med den man älskar.

Efter en lång stund och när solen snart lämnat havets kant, och vidare, och skymningen börjar närma sig finner vi en mysig liten utkant på strandpromenaden. Vid vattnet och i sanden.. Heta kyssar, upprymdhet och den lena sanden som gnider mot ryggen... mja, nånstans där nyper jag mig i armen och inser att jag fortfarande är kvar i Sveriges kalla och snöiga landskap.

Jag kan inte låta bli att försöka slutföra mina fantasier men känner bara att det skulle reta mitt sinne mer än nödvändigt. Så jag blir tvungen att släppa det, iaf tills denna resan kommer genomföras i verkligheten. Då tänker jag ta upp fantasin igen... och har jag tur så kanske jag får ett vackert slut på den också ;P

/J

Kärlek för mig!

 

Den absolut finaste karln för mig!


Om tid gick att köpa!


Det finns dagar...

.. som man kanske bara vill stryka från kalendern och glömma. Dagar då man känner orättvisa och ilska mot nåt man inte gjort men ändå får skit för. Ett par dagar har gått i dessa tecken, tyvärr :/

Den där blyertskommentaren, stå för dina åsikter för det har ju jag gjort! Frustrationen kommer när jag sedan tar reda på att detta som skrevs med blyerts är en falsk tillrättavisning och något som jag skulle vilja svara för. Jag kokar av motargument!
Även när man får ta skit för nåt som bara skulle läggas fram som ett kul förslag.. det får en att samtidigt vilja gråta och skrika. Sorry! You don't have to be apart of it!

Helgen har vart helknas :) Inflyttningsfest som blandades av skratt, gråt, missförstånd, hög volym och alkohol. Låter som en typisk fest kan jag tycka, trots att man kanske skulle vilja räkna bort delar av den ibland. Tack Fillan iaf för en kul kväll! Och komma alltid ihåg hur det är att vakna upp dagen efter och ha berget av burkar och skräp överallt. För den är inte rolig ;)

Måste även nämna OS-gulden som så fint börjar trilla in för Sveriges del nu! Ros till Charlotte Kalla och Björn Ferry!! Ris till arrangörer som inte vet hur en klocka fungerar!

Nu ska duschen få sig ett besök sen måste jag styra upp allt inför dagens arbete, och förhoppningsvis har vi tagit reda på vems blyertspenna som skrivit kommentaren :P Ha en fin dag!

Pusskij!

/J

Vart kommer all snö ifrån?

..och vart ska allt ta vägen när våren väl kommer. Har drömt om översvämningar, men så kan väl inte fallet bli hoppas jag. Trött på´t är jag iaf! Sluta snöa och börja töa, så vi kan få sol och värme nån gång! Ska stapla mig fram i stövletter ikväll i allt modd och skräp, och det tilltalar mig inte allt för väl! :/

Måste i vilket fall svida på mig stormklädseln och pallra mig ner på stan och uträtta lite ärenden nu. Suck!

/J


Världens finaste! <3

Brukar vara lite skeptisk till dessa affärsidéer som alla hjärtans dag och liknande. Jag tycker presenter och uppskattning ska komma spontant, inte påtvingat bara för att alla andra uppvaktar sina donnor.

Kan inte sticka under stolen med att jag samtidigt tycker om att få fina presenter och kärlek. Ikväll fick jag ett såå himla fint halsband. Trots att det är alla hjärtansdag på söndag och att förklaringen till att jag fick en present idag var "vi kommer nog inte vara så pigga på söndag, så du får detta idag istället", så blev jag riktigt överaskad och glad! Kändes ändå ganska spontant, säger vi iaf :P

Detta fina halsband fick den söta förklaringen; Nyckeln till hans hjärta! <3 Aww :D

Målat naglar, färgat och plockat bryn.. ska gräva fram outfiten och packa in håret.

Kvällen förövrigt har avnjutits med ädelostkyckling med ugnsstekt potatis och morotstzatziki. Till det ett glas rött :) Väldigt sugen på att knalla ut och ta en promenad efter en hel dags innesittande, men överväger nog att ta skönhetssömnen före det och gå och lägga mig. Hm.. slött!

/J

En natts magsjuka?

Natten till igår hade jag kunnat sjunka under jorden. Har sällan tyckt så synd om mig själv som då.. Ensam och kallt och en sjuj*vla kräksjuka! Den natten blev det inte mycket sömn kan jag lova. Den sömnen tog jag igen hela dagen igår. Sov till och från fram till halv åtta igårkväll.. Åt lite och checkade läget på tvn. Nu har jag sovit hela natten, hela tio timmar. Och nu känns det som att jag aldrig varit annat än frisk. Helskumt! Kan man ha magsjuka över en natt bara? Eller hade jag råkat ut för nåt annat magvirus?

Huvudsaken är att jag är frisk nu igen. :)

Idag är det fredag, hade behövt uträtta lite stadsärenden. Men det får vänta då jag fortfarande kan behöva vara hemma. Nackdelen med mig är att jag sätter igång med saker alldeles för fort. Måste tillåta mig själv att ta det lugnt och återhämta mig ordentligt. Men jag kan verkligen hata lugnet ibland!

Imorron är det dagen D. Den dagen många har väntat och längtat efter. Imorron får jag ta mina stadsärenden. Imorron får jag vara Jessica igen :)

Som jag tidigare gnällt lite över är ju att sjukdom förstör planer. Det är sanning! Samma sak gäller nu! Inflyttingsgåvan!! Sablar!

Nähä, om man skulle samla sig lite! Det var ju som sagt fredag idag, inte lördag! Då får vi hålla oss till lugnet och fredagens planer istället.

Får ta morgondagens beskymmer imorron :)

Kärlek! /J

En tuff #%!&@ natt

PUST!

11.52

Onsdag, en ledig dag för min del faktiskt. Men när man plockar fram att-göra-listan var den helt plötsligt inte så ledig och skön längre. Massa småpyssel. Främst inför helgen som kommer med stora steg.

Är i akut behov av matinhandling idag. Och har vart sen några dagar tillbaka. Vart tar all tid vägen?

Ikväll får jag fint besök av donnan med skrattet. Tösen med hundra olika saker som måste berättas, vilket oftast leder till halva meningar och bortglömda berättelser. Alltid lika spännande att se vart historierna leder.. :D

Bloggning senare, nu måste jag ta tag i dagen innan stressen sätter sig utanpå kroppen på mig!

Kärlek till er!

/J

Skjuter bara på framtiden!

Jag har ju länge sagt att jag ska ta tag i mig själv och påbörja min resa till det välsvarvade jaget. Men har hela tiden skjutit det på framtiden. "På måndag.. då börjar jag".. det har inte funkat. Veckorna går och jag med den. Men läget är oförändrat. Har haft mina småryck med träning men måste ge mig tusan på att lägga manken till och verkligen ha ett mål att stärva efter. Allt är så tafatt just nu...

Träningen känns dock som den lättaste delen att ta tag i. Inom det området vet jag ju vad jag ska göra och känner mig säker på det jag gör. Men när man kommer till kostdelen är jag helt lost. Hör alla möjliga metoden överallt men blir bara mer och mer hjärntvättad! ÅH! Hjälp mig, vilken kostmetod ska jag satsa på?

Början är svårast, när jag väl tagit mig ann den så är det bara självdisiplinen som kan stoppa mig. Den kan jag ju själv styra över och har helt mig själv att skylla om det går åt skogen. Mitt mål är inte att banta utan mer att skapa en snyggare och mer tränad kropp. Självklart vill jag bli av med några kilon på vissa områden men tänker inte svälta mig själv för det. Äta sundare och träna mig snyggare. Det är mitt mål!

/J

Väx snabbare!

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknar mitt långa hår just nu. Jag är så trött på denna korta längd på håret. Visst, det är klart att det finns dagar då man är nöjd med spegelbilden men.. suck! Hur får man håret att växa snabbare? Har hört att det är bra att massera hårbotten då blodcirkulationen gör att håret växer fortare.. Så jag får massera järnet helt enkelt :P

Fick en inbjudan till ett sexparty i slutet av månaden idag. Låter himla mysigt och som en kanonrolig tjejgrej. Har faktiskt aldrig varit på ett sexparty, bara ljuspartyn och aloe vera-partyn.

Dagen har i stora drag spenderats på jobbet, med tokstressigt arbete och avd-möte. Inge kul när allt kör ihop sig och stressen bara växer och växer. Plus att magsjukan verkar gå nu, både på jobbet och bland vännerna. Ew, vill verkligen inte har det! Finns nästan inget värre. Magsjuka visar höjden av maktlöshet.

Snart
är det helg, och då smäller det :) Hoppas alla är friska och krya då. Vore tråkigt om sjukdom skulle sätta stop för det man längtat efter så länge.

Kvällen ska nu rulla vidare med en skön dusch och soffläge med en bra film och mys. Någon som har ett bra tips på en sevärd, helst bra, film? Var väldigt länge sen jag tog mig tid och tittade på film så är dåligt uppdaterad inom filmsvängen just nu. Sen väntar sängen om jag lyckas undvika sömnen i soffan. Imorronbitti tvätt kombinerat med träning, sen jobb.

Be good! Kyss och klem!

/J

Frågor och svar..

Hur gammal är du om fem år? 28
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Fia, Petra och Rickard
Hur lång är du? 162 cm

Vilken är den senaste filmen du sett? Shall we dance?

Vem ringde du senast? Min bror

Vem ringde dig senast? Mamma

Hur löd det senaste sms:et du fick? Hej! Jag kommer vid 7, ska bara hem och stänga av kaffebryggaren först. Hehe

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Lite olika. Rätt skönt med sms så man slipper prata i bland.

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

När såg du senast din mamma? I fredags.

Vilken ögonfärg har du? Blågröna

När vaknade du i dag? Vid 10.. riktigt skönt med lediga dagar och sovmorgon :)

Vilken är din favoritplats? I en varm famn.

Vilken plats föredrar du minst? Oj, svårt. Tandläkarstolen kanske.

Vad skrämde dig om natten som barn? Som alla barn tror så trodde även jag på monster under sängen. Dök dom monstrena upp i drömmarna hittade oftast mamma mig på toaletten.

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Mina vänner Petra och Fia.

Hur stor är din säng? 180 bred.

Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.

Sover du med eller utan kläder på dig? Utan

Hur många kuddar har du i sängen? Två stycken, dock ej på varandra.

Hur många landskap har du bott i? Ett

Vilka städer har du bott i? Mja, en stad och ett samhälle.

Är du social? Javisst, lite för mycket ibland kanske :P

Vilken är din favoritefterrätt? Cheesecake utan tvekan!

Tycker du om kaffe? Nope, latte går bra men inte kaffe tack. Älskar te!

Vad dricker du till frukost? Te!

Sover du på någon särskild sida? Just nu, närmast sovrumsdörren.

Kan du spela poker? Ja

Tycker du om att mysa/kela? Självklart! Fysisk kontakt är det bästa som finns! :)

Är du en beroendemänniska? Oftast, men klarar mig galant ensam om jag måste.

Känner du någon med samma födelsedag som din? Min egen farmor. :D

Vill du ha barn? Vem vill inte det? Klart jag vill ha barn tids nog!

Kan du några andra språk än svenska? Engelska och en knackig finska.

Har du någonsin åkt ambulans? Nej, den liften har jag lyckats undvika. Peppar peppar!

Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!

Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, nöjen, inredning!

Äger du dyrbara smycken? I värde? Kanske, men äger smycken som är dyrbara i hjärtat.

Vilket är ditt favoritprogram på tv? Vänner!

Kan du rulla med tungan? Ja

Sover du med gosedjur? Haha, han som ligger på den andra delen av sängen :)

Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, i någon kartong på vinden.

Vad har du närmast dig just nu som är rött? Sanden i ljuslyktan.

Flirtar du mycket? Oskyldigt flörtande..

Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nejdu!

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Något som skulle journalskrivas in på datorn på jobbet.

När var du i kyrkan senast? Oj, det var riktigt länge sen! Kan inte minnas.

Vem var din favoritlärare på högstadiet? Hade man favoritlärare på högstadiet? Isåfall min egen mentor. Hon var rar :P

Hur länge har du campat som längst i ett tält? Tält? Är alldeles för bekväm för att lägga mig i ett tält och sova. Tyvärr.

Vad lyssnar du på just nu? Tvns skrål.

Vem såg dig naken senast? Jaa, vem kan det vara? ;P

Vad är det för färg på din tandborste? Ljusblå eltandborste.

Hur imponerar man på dig? Oj, genom något riktigt spontant. Och genomtänkt. Jag älskar överaskningar och har man lyckats med att överaska mig och kunna hålla det hemligt fram till överaskningsmomentet, då har man imponerat på mig :)

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Behöver inte ringa, den jag vill prata med då finns i min närhet.

Har du någon piercing? En mängd i öronen.

Din största vinst? Rickard!

Civilstånd? Förlovad sambo.

Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook , och ett antal bloggar plus min egen.

Är du fåfäng? Ja!

Ångrar du någonting du gjort? Det gör väl alla mer eller mindre. Kan få riktigt dåligt samvete över saker jag ångrar och har gjort knasigt. 

Vilket är ditt drömjobb? Mjaa, socionom är ju nåt jag länge pratat om. Men drömjobb, det tar nog sin tid innan man egentligen hittar det jobbet man drömmer om.

Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa mera. Helt klart! Vill bo finare och vill känna en annan frihet än vad jag gör idag. Pengar begränsar mycket. Tyvärr!

Vad har du haft för husdjur? Haft; Kanin, hamster, massor av katter. Har; två honkatter.

Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Ställ tre frågor så svarar jag.

Svär du ofta? Nej, det tycker jag inte. Svär när jag är riktigt arg.

Sverige när det är som bäst? En solig sommardag med mina vänner omkring mig.

Kan du åka slalom? Min slalomteknik består av störtlopp, först ner! :P

Vad har du ätit i dag? Spagetti och köttfärssås till lunch, köttbullar och potatis till middag.

Vad har du för utbildning? Är utbildad undersköterska.

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ögonen. Vissa dagar är jag riktigt nöjd med helheten! :P

Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Som dom flesta kvinnor, låren och magen.

Vilken är din bästa egenskap? Är en bra lyssnare.

Vilken är din sämsta egenskap? Jag har svårt att säga nej, tar på mig alldeles för mycket och vill aldrig neka någon något. Vissa dagar mår man bäst av att inte behöva lyfta ett finger. Men istället försöker jag hinna med att träffa alla som jag borde träffa.

Saknar du något? Semester!

Är det viktigt att fira födelsedagar? Javisst. En mysig tillställning och en anledning att träffa nära och kära :)

Vad gör dig ledsen? Lögner, skitsnack och orättvisor!

Vad gör dig glad? Mina fina vänner, min underbara R, ledighet och sommar.

Har du varit gift eller förlovad? Är ringmärkt!

Vad ska du göra i helgen? Den efterlängtade inflyttningsfesten äger rum hos Fillan då. Ser jag verkligen fram emot! :)

Vad är det knasigaste du gjort? Frågar du folk i min omgivning så är det mycket. Jag klantar mig och jag bjuder på mig själv. Så det finns ett helt lexikon med knasigheter. :D

Vad har du för laster? Sötsuget! Är galen i choklad.

Vem är din förebild? Min moster. Min mamma..

Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Gå och lägga mig! Gäsp!


Veckan lider mot sitt slut.

 

Veckan är snart slut, och därmed också helgen. Har kännt mig riktigt tråkig denna helg, trots ledighet och mängder med fritid. Har haft planer på solskenspromenader i det vackra vintervädret men inget har blivit av. Igår däremot fick jag ett ryck och möblerade om vardagsrummet, väldigt nöjd med det rycket. Idag har Petra och Fia vart på besök och snackat lite skit över en te och europa-spelet.

*

Imorron är det ny vecka, och som det heter, nya tag. Får se om jag tar för mig av nåt då, får se om tristessen i kroppen har försvunnit och att orken kommit tillbaka. En sak vet jag iaf, att det är dags att slänga sig i säng och leta upp skönhetssömnen. Imorronbitti väntar jobbet, enligt schemat ska jag jobba helt ensam så det ska bli himla trevligt att se vem min arbetskamrat blir. Längtar redan till nästa helg! :)

 

Pusskij! /J


Lördag, snarare söndag hos mig.

Idag står det lördag i kalendern. Min kropp är inställd på söndag. Segt och vädret är grått, inget annat än engelsk fotboll på tv:n och allt känns bara så tyst och lugnt som det brukar kunna göra på söndagar.

Har iaf hunnit med att styra upp en städning idag. Men än är vi inte färdiga, snart blir det en ommöblering och dammsugning under soffan :P Önskar förnyelse och att möblera om är nog det enda föslaget jag har just nu.

Igår ryckte vi oss ur hemmet och drog iväg till Marieberg och IKEA, tyckte inte att jag handlade så mycket men pengarna haglade iväg ändå. Hade sällskap av bror med vän som ville ha lite tips och smakråd på klädval och liknande. Men eftersom att jag inte har lust att svansa efter honom hela tiden blev det bara klädhandling i affärer jag var med i. Lilla bror :)

Vi skulle vart hos svärmor över en fika just nu men det blev inställt då Fillans lilla tös ligger i magsjuka. Tråkigt, hade vart trevligt att umgås. Plus att jag hade en Herman till svärmor som hon skulle få, nu får jag väl ge den till någon annan innan han blir dålig.

Kvällen blir lugn, har haft lite beslutsångest över hurvida jag skulle göra med festinbjudan jag fått till kvällen. Men mitt partyhumör fanns inte med mig idag vilket i sin tur blir att jag inte är nåt vidare skoj sällskap, så kvällen slår i mysets lågor. Melodifestival antar jag och snacks :P

Sköt er ikväll gott folk! Trevlig blöt lördag påer! ;) Pusstjing

/J

Dagen full av lycka!

Brukar inte vara den morgonpigga tösen. Men imorse var jag riktigt glad och mungiporna sträckte sig upp till öronen. Hela dagen på jobbet har gått grymt bra och jag har haft nära till skratt hela tiden.

Nu är jag hemma och vetskapen om att jag nu är tredagarsledig gör ju inte humöret sämre! :D Tur att man har nån här hemma att lägga all överflödig kärlek på ;P Med glädje kommer kärleksfullhet!

Snart ska jag bege mig till fiket som inte fått så många besök den senaste tiden. På detta fik ska jag träffa den bästa av dom bästa Petrorna jag vet. :) Och ikväll ska det bli god mat och faktiskt en liten tjuvstart på helgen med nåt eller några glas vin till maten. Livet är bra underbart ibland! Wiiie!

Imorron, inplanerad träning innan vi drar vår kos tillsammans med bror och sällskap till marieberg för att slarva bort lite pengar på kläder och inredning. Myspys!

Be happy folks! /J


Vart jag än vänder mig så stöter jag på problem!

Hur konstigt det än låter så har jag, som jobbar på ett jobb jag trivs med och på sysselsättningsgrad 85%, fått ett krav på mig från ams att söka ett visst arbete som min handläggare på ams tyckte verkade bra för mig. Jag ifrågasatte varför jag var tvungen att söka det när jag ändå jobbar och trivs. Svaret jag fick var att jag inte jobbar heltid så därför ska jobbet sökas. Detta jobbet sökte jag bara för att sedan kunna säga till henne att jag hade sökt det. Lade inte direkt ett större arbete på cv:t utan höll mig ganska kort.

Gissa vilka som idag slog mig en signal när jag är på jobbet? Gissa vilka som talade in ett meddelande om att dom skulle vilja komma i kontakt med mig? Joo, just det. Dom!

Kan inte ams hjälpa dom andra stackarna som inte har jobb ist för att försöka rycka ifrån mig det arbetet jag redan är nöjd med?! Det finns ju massor med folk som skulle kunna ge sin högerarm för ett jobb. Eller i annat fall komma med jobbförslag till mig om/när jag blir arbetslös ist. Åh! Fatta, jag ville ju inte ens att dom skulle ta kontakt med mig! Jag är ju inte ens intresserad av jobbet!!! Pust!

Vart jag än vänder mig stöter jag på problem! Kan jag bara få pusta ut och vara nöjd över omgivningen för en stund! Take a break problemj*vlar!

Sova, drömma goda och trevliga drömmar och vakna utvilad. Kvällens plan!

Slängkyss!

/J

Flickorna mina..

.. får en alltid att le och skratta. :D


Sjukdom är döden för alla planer

Jag som hade så mycket planer för hur både helgen som har varit och kommande veckan skulle vara. Men förkylning och feber har satt stopp för dom planerna. Att hitta en vecka med mer ledighet än denna kommer bli svårt, så därför var träningen och shoppingen ett stort måste i veckan.

Träningen får jag ta det lite lugnt med tills jag känner mig fullt frisk. Shoppingen får bli senare i veckan, shoppingtarmen börjar göra sig hörd.  Nog om detta!

Jag börjar känna av den här rastlösheten som gör sig påmind till som tätt. Den rastlösheten som vill bli matad med spontanitet och nya saker. Vardagen har tagit för stor plats nu så det vore på sin plats att något nytt och roligt träder in. Men när ska detta ske och hur? Ah, jag vill ha tid! Tiden är en bristvara.

Vill avsluta detta inlägg med lite humor och bjuda på en söt och en aning värmande bild. :)

Kärlek till er! /J



RSS 2.0