April, april..

Sitter hos fröken köttfärspaj och tankebollar lite. Jag känner mig ganska harmonisk och pirrig som en nykär skolflicka och hon pirrar av andra känslor. Bubblar! Det är ofta svårt att komma fram till något vettigt men vägen till slutet av konversationen är dock riktigt underhållande samtidigt som den lär oss människor hur andra och en själv funkar.

En liten fundering som jag besitter är iaf; ni vet väl själva hur skönt det är att vårstäda, att vårstäda ut allt skräp som egentligen inte används och som bara ligger och dammar. Om man gjorde samma vårstädning bland bekantskapen, då får man samma härliga känsla som om man skulle vårstäda vinden.

Ut med allt gammalt och dammigt som ändå bara irriterar en och lägg mer omsorg på det fina som används ist. Varför funkar människan så att dom ödslar tid och energi på folk som ändå inte tillför något, utan kanske tom gör obehag? Vårrensa bort dessa och lägg lite extra energi på dom underbara som glänser och tillför glädje. Livet blir så mycket bättre då.

En vänskap som kanske bara dammas av när motparten bara vill göra en ont, sådana är helt klart ett undanröjningsobjekt! Den kanske var fin för en tid sen, men den har blivit kantstött och borde kasseras.

Jag har gjort en sådan städning, lagom till april, lagom till våren. Och därav har jag glädje och harmoni i själen och i kroppen. Den känslan är underbar. Alla borde testa att vårstäda sin bekantskapskrets. Bort med allt gammalt, ont och det som inte går att reparera och putsa lite mer på dom som istället lyser upp tillvaron.

Ett varningstecken är när en "vän" försöker göra ens liv till en SE&HÖR-tidning, då är det dags att åka till tippen!

/J


Kommentarer
Postat av: Linda

Vårstädning är skönt för både kropp och själ. Det finns så mycket som ligger och slänger som aldrig används. Och som du säger är det även bra att rensa bland sina relationer ibland.

2010-04-02 @ 12:57:54
URL: http://blogg.joona.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0